Een mooie douglas veranda achter ons huis

Wij hebben een mooi boerderijtje net buiten de dorpskern in onze woonplaats op de Veluwe en al een tijdje waren wij van plan om een douglas veranda te laten plaatsen achter het huis. Een veranda van echt douglas hout is erg mooi en duurzaam en past heel goed bij de stijl van ons huis. We hebben er daarom specifiek voor gekozen om dit soort hout te gebruiken en daar de veranda van te laten maken. Dit hebben we laten uitvoeren door Verstijlen Totaalbouw, nadat we op verstijlentotaalbouw.nl voorbeelden hebben gezien van de douglas veranda en zoals ze die bij anderen hebben geplaatst. Wij zijn erg blij dat we deze keuze gemaakt hebben.

Het laten plaatsen van de douglas veranda

We hebben specifiek voor Verstijlen Totaalbouw gekozen omdat ze ervaring hebben met het plaatsen van de douglas veranda op verschillende locaties. Het hout waarvan de douglas veranda is gemaakt is erg goed, waarmee kwaliteit en duurzaamheid gegarandeerd kunnen worden. We willen natuurlijk nog lang plezier hebben van onze douglas veranda, dus dit zijn wel punten waarop we de leverancier geselecteerd hebben. De belangrijkste uitgangspunten hiervoor waren:

  • Expertise
  • Ervaring
  • Specialisme
  • Kwaliteit

We hebben natuurlijk ook naar de prijs gekeken en geconstateerd dat we ook wat dat betreft bij de juiste partij zijn aangekomen. Wanneer je een douglas veranda laat plaatsen dan ben je er al van bewust dat aan kwaliteit een prijskaartje zit en dat dit het absoluut waard is. Het is een luxe artikel en dat neem je mee in je overwegingen. Een douglas veranda is voor ons geen must-have, maar een zeer mooie en waardevolle aanvulling voor ons huis. We weten dat we er lang plezier van zullen hebben en dat het ook een meerwaarde oplevert voor het huis waarin we wonen. Vooral het gebruik van duurzame materialen en de gebruiksvriendelijkheid van douglas hout, wat je niet eens hoeft te behandelen om het toch lang mee te laten gaan, is voor ons doorslaggevend geweest. We hebben ervoor gekozen om het douglas hout wel te laten behandelen, want dat vinden we mooier en daarmee kunnen we langer plezier hebben van onze douglas veranda. Verstijlen Totaalbouw heeft uiteindelijk de hele veranda op zijn plek gezet en dat is allemaal zeer voorspoedig verlopen. We hebben voorafgaand aan de bouw van de veranda met hen om tafel gezeten over onze wensen en eisen die we voor de bouw van onze veranda hadden opgesteld. Alle afmetingen zijn opgenomen, alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen en toen kon al snel de douglas veranda worden gebouwd. Het hebben van een veranda is wat ons betreft heerlijk. Het is grappig hoeveel mensen er bij veranda’s denken aan van die oude Amerikaanse huizen, waarbij de veranda vaak al deel uitmaakt van het huis. In Nederland kennen we dat helemaal niet op die manier, maar het lijkt wel echt in opkomst te zijn om een veranda aan het huis te laten bouwen. Bij ons in de buurt in ieder geval wel. Het is dan ook heel praktisch, omdat je met een goede veranda ook bij slecht weer buiten kunt zitten en je meubilair buiten kunt laten staan.

Een veranda met opbergruimte

Naast onze veranda hebben we een jacuzzi geplaatst en daar maken we veelvuldig gebruik van. Nu is het wel zo dat we het lekker vonden om alle accessoires van de jacuzzi en hoezen van de loungekussens van ons tuinset wilde kunnen opbergen. Daarom hebben we aan onze veranda een kleine opbergruimte laten bouwen, zodat we altijd een plek hebben waar we deze spullen uit het zicht kunnen opbergen. Daarmee is onze douglas veranda echt helemaal compleet.