MRI scan

Privatescan - MRI ScanSoms hebt u last van bepaalde klachten en vindt uw huisarts het niet nodig om dit verder te onderzoeken. Toch bent u er niet gerust op en zou u graag willen dat er een MRI scan van werd gemaakt. Of bepaalde aandoeningen zitten bij u in de familie en u zou graag willen dat u af en toe gecontroleerd werd om na te gaan of u ook risico loopt of dat u misschien al ziek aan het worden bent. Niet alle artsen in Nederland zijn even happig op preventief controleren van dergelijke zaken. Dit is jammer, want met een MRI scan zijn vele aandoeningen eenvoudig op te sporen en nauwkeurig in beeld te brengen. Wil uw huisarts u niet doorsturen naar het ziekenhuis voor een preventief onderzoek, maar wilt u zelf wel graag dat u eens goed nagekeken wordt? Neem dan contact op met Privatescan. In deze klinieken kunt u namelijk zonder verwijsbrief terecht voor een MRI scan. Zo kunt u eenvoudig laten controleren of u ook risico’s loopt of dat u helemaal gezond bent. Door u af en toe op deze manier na te laten kijken, zorgt u ervoor dat aandoeningen vroegtijdig opgespoord kunnen worden. Hoe eerder iets gevonden wordt, hoe beter het is. Immers, is een ziekte eenmaal vergevorderd, dan is een behandeling vaak veel intensiever en zwaarder. Het is dus zeker aan te raden om bij klachten een MRI scan te laten maken. Helemaal omdat een MRI scan absoluut geen enkel nadelig effect op uw lichaam heeft. Er wordt namelijk gewerkt met onschuldige geluid- en magneetvelden. Het kan dus absoluut geen kwaad om meer dan eens dergelijke scans te laten maken.

Verschillende soorten MRI scan

Het grote pluspunt van een MRI scan is dat het voor heel veel verschillende lichaamsdelen gebruikt kan worden. Of u nu uw hersenen, organen, bloedvaten of gewrichten wilt laten testen, het kan allemaal. Er kan een indeling gemaakt worden in de volgende soorten scans:

  • hoofd, hersenen en rug
  • gewrichten
  • buik organen
  • hart en bloedvaten
  • prostaat
  • borsten

De meeste van deze categorieën zijn nog weer onder te verdelen in subcategorieën. Zo kan er bij de groep hoofd, hersenen en rug onderscheid gemaakt worden in een MRI scan van hoofd en hersenen, van de hele rug, van de nek/hals, van de borstwervelkolom en van de onderrug. De categorie gewricht kan opgedeeld worden in schouder, pols, enkel, knie en heup. En de hart en bloedvaten groep kan tot slot opgedeeld worden in hart, bloedvaten en halsslagaders. Wat kan er nu met een dergelijke MRI scan nagegaan worden? Er kan gekeken worden of er bijvoorbeeld verstoppingen of vernauwingen zitten in de aders. Er kan gecontroleerd worden of het kraakbeen in de gewrichten nog op orde is. Ontstekingen kunnen opgespoord worden, net als osteoporose, slijtage, vergroeiingen, hersenbloedingen en tumoren. Met een vrij eenvoudige test kunnen dus al deze aandoeningen eenvoudig gevonden worden. Hebt u bepaalde klachten, dan wordt er bij de MRI scan natuurlijk heel specifiek naar een bepaald gebied gekeken. Loopt u vanwege erfelijkheidsfactoren risico op een ziekte, dan kan er met een MRI scan ook heel gericht gezocht worden naar eventuele aanwezigheid ervan in uw lichaam. Natuurlijk kunt u ook gewoon van uw hele lichaam een scan laten maken uit voorzorg, zonder dat u erfelijk belast bent of gezondheidsklachten heeft. Een dergelijke preventieve bodyscan stelt u in staat om zeker te weten dat u niets onder de leden heeft.

De voordelen van Privatescan

Veel mensen denken bij het laten maken van een MRI scan allereerst aan het ziekenhuis. Natuurlijk kunt u daar terecht, tenminste als u een verwijsbrief heeft van de huisarts. Heeft u dit niet, bijvoorbeeld omdat u momenteel geen klachten hebt of omdat de arts nader onderzoek niet nodig vindt, dan kunt u bij ziekenhuizen in Nederland vaak niet terecht. Zonder verwijsbrief bent u echter wel welkom bij Privatescan, een keten van klinieken gespecialiseerd in het doen van medische screenings. U kunt dan denken aan het laten uitvoeren van een MRI scan, maar ook aan een complete bodyscan of een zeer volledig lichamelijk onderzoek. In Nederland zijn bodyscans tot nu toe niet toegestaan, daarom is Privatescan ook in Duitsland gevestigd, maar wel vlak over de grens met ons land zodat ze gemakkelijk te bereiken zijn. Wilt u graag een MRI scan laten uitvoeren, maar wil uw arts u niet doorverwijzen? Of wilt u gewoon uit voorzorg iets laten controleren? Dan bent u bij Privatescan dus aan het juiste adres. Natuurlijk is het een groot voordeel dat u bij hen terecht kunt met en zonder verwijsbrief en dat er bij hen meer preventieve onderzoeken mogelijk zijn dan in Nederland. Maar dat is uiteraard niet de enige reden om juist voor deze kliniek te kiezen. Een groot voordeel is namelijk ook dat zij geen wachtlijsten hebben. Over het algemeen kunt u binnen één tot twee werkdagen bij hen terecht voor het laten maken van een MRI scan. U hoeft dus niet weken te wachten tot u eindelijk eens aan de beurt bent. En, wat ook heel erg fijn is, u krijgt bij hen meteen het resultaat van de scan te horen. Zo weet u nog dezelfde dag of er iets aan de hand is of niet, of u behandelingen moet gaan krijgen en zo ja, welke. Door bij Privatescan uw MRI scan te laten maken, hebt u dus heel snel duidelijkheid over de gezondheid van uw lichaam.