De vele mogelijkheden van linkbuilding

Een hoge plek in de ranglijsten van Google. Dat is iets dat iedere website eigenaar wel zou willen. Toch kunnen er maar tien websites op de eerste pagina terechtkomen. Dat doen zij ongetwijfeld door linkbuilding te gebruiken. Linkbuilding is namelijk de beste methode om dit te realiseren. Een goed bedrijf waaraan je dit kan uitbesteden is middleroad.nl. Bij dit bedrijf werken mensen die alles weten van het schrijven van de zogenaamde SEO teksten. Deze search engine optimalization teksten zijn de basis van linkbuilding en zorgen voor die hoge eindpositie. In een dergelijke tekst worden sleutelwoorden geplaatst. Dit zijn steekwoorden die zorgvuldig door ons worden uitgezocht maar als u een beter idee hebt dan zijn die ook meer dan welkom. Dergelijke woorden of groepen woorden worden binnen een bepaalde marge in die teksten geplaatst. Natuurlijk wel op een dergelijke manier dat de teksten helder en leesbaar blijven. Dit is in principe waar linkbuilding om draait. Als bezoekers op Google naar deze steekwoorden gaan zoeken, zal blijken dat door ingewikkelde algoritmen die Google zelf gebruikt voor zijn zoekprocessen, uw site zeer hoog in de eindresultaten wordt weergegeven. Dat betekent voor u een stuk meer bezoekers die hopelijk gebruik gaan maken van wat uw site dan ook te bieden mag hebben. De marge waarbinnen deze sleutelwoorden gebruikt moeten worden in deze teksten ligt tussen de anderhalf en 2 procent. Voor een tekst van bijvoorbeeld 900 woorden zal daarom het sleutelwoord, als voorbeeld “linkbuilding”, tussen de 15 en 18 keer vallen. Dat lijkt veel, maar als de tekst eromheen zo wordt opgebouwd dat in dit geval “linkbuilding” het onderwerp is, dan zal het uiteindelijk nauwelijks opvallen. Deze techniek is in zijn geheel legaal en u kunt er van uitgaan dat vrijwel alle websites die op de eerste twee pagina’s te vinden zijn op Google gebruik maken van dit handige hulpmiddel. Naast Google zijn er natuurlijk ook nog Bing en Yahoo. Ook voor deze sites geldt dat linkbuilding erg handig kan zijn. Deze sites zijn echter niet veel in gebruik, Google bindt maar liefst 95 procent van de zoekmachine gebruikers, dus het is het belangrijkste om u op deze te richten.

Linkbuilding heeft de toekomst

Google verzamelt de backlinks aan de hand van ingewikkelde algoritmes. Wees maar niet bang, deze tekst gaat zeker niet over wiskunde maar het is wel van belang om te begrijpen dat linkbuilding haast een aparte wetenschap genoemd kan worden waar u de vruchten van kunt gaan plukken. Het is dan ook zeker niet de bedoeling dat een totale site helemaal vol wordt gestopt met dit soort backlinks want dat is ronduit illegaal. En dat is logisch, elke site, of ze nu aan linkbuilding doen of niet, verdiend een kans om hoog in google terecht te komen. Daarom zijn er allemaal strenge regels opgesteld door Google om misbruik van linkbuilding te voorkomen. Als u deze regels overtreed dan kan je behoorlijk zware straffen verwachten. Zo zou het zelfs mogelijk kunnen zijn dat uw site in zijn geheel niet meer vindbaar zal zijn voor een tijdje of voorgoed!

  • Een dergelijke ban kan voor een tijdje worden opgelegd maar een veelpleger heeft een groot probleem: een levenslange ban en daar zit natuurlijk niemand op te wachten.
  • De links net als de seo teksten die een ander belangrijk middel zijn voor de ranking, dienen gematigd geplaatst te worden.
  • Geen zogenaamde overkill aan linkbuilding: behoud een marge.

Google berekent daarbinnen uw eindpositie. Meer is dus niet altijd beter, hoewel meer sites waarop deze backlinks geplaatst worden door een team dat linkbuilding voor u kunnen uitvoeren wel helpen. Linkbuilding is dan ook een vak op zich en er zijn talloze bedrijven, ook in Nederland die dit voor uw site kunnen uitvoeren. Wij staan aan de frontlinie. Mogen we onszelf voorstelle? Kijk maar gauw op middleroad.nl. Als u daarnaast ook aan zoekmachine optimalisatie laat doen, dan is de kans erg groot dat het wel goed gaat komen met die eindpositie hoog in de ranking van Google.

Neem voor meer informatie vandaag nog contact met ons op

Het moge wel duidelijk zijn dat wij op het gebied van linkbuilding van alle markten thuis zijn. Niet voor niets hebben we behoorlijk goede reviews gekregen van vele klanten en de klantenwaardering liegt er dan ook niet om. Daar zijn we behoorlijk trots op maar wij rusten zeker niet op onze lauweren. Binnen Google veranderen continu vele algoritmes maar ook de lay-out en andere diverse technische specificaties worden doorontwikkelt. Wij blijven scherp en zorgen ervoor dat we ook in de toekomst kunnen garanderen dat de linkbuilding die men van ons kan verwachten net zo goed blijft werken als nu het geval is. Er zijn trouwens naast linkbuilding, dat is het plaatsen van backlinks op andere sites in diverse vormen, ook nog andere dingen die we voor u kunnen doen. Kijk maar eens naar het volgende lijstje.

Neem dus snel eens contact met ons op, dan gaan we direct voor u aan de slag. Op weg naar een hoge eindpositie!