Wietzaden

Het beleid met betrekking tot het gebruik van softdrugs in Nederland zit bijzonder in elkaar. Veel buitenlandse toeristen komen naar Amsterdam om ‘legaal’ drugs te kunnen gebruiken, waardoor Nederland een reputatie heeft als het land waar alles mag. Het gebruiken en in bezit hebben van softdrugs zoals wiet is echter niet volledig legaal: het wordt gedoogd. In principe is het niet toegestaan om wiet te produceren en op zak te hebben, maar in zeer kleine hoeveelheden wordt een oogje toegeknepen. De hoeveelheid wiet die je op zak mag hebben zonder dat je problemen krijgt is 5 gram. De aanschaf van softdrugs is echter vaak duur, omdat een coffeeshop zich ook aan verschillende regels moet houden. Zo is het voor een coffeeshop eigenlijk verboden om een grote hoeveelheid wiet op voorraad te hebben of om het in te kopen, terwijl het wel verkocht mag worden. Dit maakt het lastig om een dergelijk product te verkopen, waardoor de prijs hoog kan oplopen. Een voordelig alternatief, dat mits je goed op de regels let een hoop geld kan besparen, is het zelf kweken van wiet. Door middel van het planten van wietzaden en het goed verzorgen van de wietplanten kun je zelf wiet maken, waardoor je er niet alleen een stuk minder geld aan kwijt bent, maar je er ook zeker van bent dat het product zuiver is en je geen rommel gaat roken. Er zijn echter verschillende manieren om zelf van wietzaden goede wiet te maken en er zijn erg veel regels aan de kweek verbonden. Dit maakt het een lastige zaak om als particulier wiet te kweken, maar als je er genoeg tijd in steekt en de regels goed in de gaten houdt is het zeker niet onmogelijk.

Van wietzaden tot planten

Als je zelf wietplanten wilt kweken, heb je als eerste wietzaden nodig. Wietzaden zijn de zaden waar de uiteindelijke plant uit gaat groeien. Wietzaden zijn op verschillende manieren te krijgen: hier wordt later op teruggekomen. Daarna moet je bedenken of je de wiet buiten of binnen wilt kweken. Als je kiest voor binnen, kun je dit het beste in een kweekkast doen. Ook kun je het in een tent of kledingkast doen. Belangrijk is dat de ruimte maximaal 1x1x2 meter is. Daarnaast heb je stroom nodig om de planten genoeg licht te kunnen geven om te groeien en moet de lucht in de ruimte af en toe ververst worden. De kweekruimte mag daarnaast geen licht van en naar buiten doorlaten. Je kunt een gehele ruimte als kweekkamer gebruiken, zoals een slaapkamer, zolder of kelder. Iedere ruimte heeft echter zijn voor- en nadelen. Belangrijk is dat de ruimte ongeveer op kamertemperatuur is en dat het niet te vochtig is. Je kunt wietzaden ook buiten tot planten laten ontwikkelen. In de zomer is het klimaat prima voor een ontwikkelende wietplant. Je kunt de wietzaden in de grond plaatsen of in een pot: dit is afhankelijk van de grootte die de plant moet gaan krijgen. Een kleine pot zorgt ervoor dat de wietzaden zich ontwikkelen tot een kleine plant: in de grond kun je planten tot wel 3 meter hoog ontwikkelen. Naast op je eigen balkon of in je eigen tuin kun je ook wietzaden planten in een bos of op een andere locatie die niet van jou is. Dit wordt guerrillakweek genoemd: stiekem ergens wietplanten zaaien en later de wiet oogsten. Een groot nadeel hiervan is echter dat andere mensen je oogst kunnen stelen en dat de politie de planten in beslag kan nemen, in welk geval je moet hopen dat je niet net in de buurt bent.

Zaadjes bestellen

Wietzaden zijn de basis van goede wietplanten, waar je de heerlijkste wiet van kunt maken. De bloem van de wietplant is het belangrijke onderdeel: hier wordt de daadwerkelijke ‘wiet’ van gemaakt. Na een aantal weken zal de plant gaan bloeien. Deze bloemen moeten worden verwijderd en gedroogd. Na een paar weken zijn de bloemen gedroogd en kunnen ze worden opgerookt. Het online bestellen van wietzaden is de beste manier om aan de zaden te komen. Op www.high-supplies.nl vind je een uitgebreid aanbod van verschillende soorten wietzaden. Je kan een keuze maken die bij jouw manier van kweken past:

  • reguliere wietzaden
  • binnenkweekzaden
  • buitenkweekzaden
  • autoflower wietzaden
  • gefeminiseerde zaden
  • medicinale zaden

Naast een ruim aanbod aan verschillende zaden wordt er ook zeer veel informatie gegeven op de website. Zo wordt er een uitgebreide uitleg gegeven over de verschillende soorten zaden waar je uit kunt kiezen en waar deze zaden geschikt voor zijn. Zo kun je speciale wietzaadjes kopen voor als je van plan bent ze binnen te gaan kweken, maar kun je ook een variant die beter buiten gaat aanschaffen. Het is afhankelijk van wat je er zelf mee van plan bent, waar je het beste voor kunt kiezen. Het bedrijf biedt daarnaast een discrete levering, iets wat heel belangrijk is als je een dergelijk product gaat bestellen. Je wilt natuurlijk niet dat direct de hele buurt weet wat jij van plan bent, ook al is het helemaal niet verboden. Het zelf kweken van je wietplanten wil je graag voor je houden om vervelende blikken en roddels te voorkomen. Op de website staat niet alleen informatie over hoe je met de producten moet omgaan en hoe je wietzaden moet zaaien en de planten oogsten. Je vindt er ook informatie over bestellingen, verzending en garantie. Zo krijg je, als er een zaad niet uitkomt, gewoon een nieuwe.