Radiatoren

Het is van groot belang dat uw woning op de juiste manier verwarmd wordt, een koud huis waarin het tocht is immers erg vervelend. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende manieren om een huis te verwarmen, maar radiatoren in combinatie met een centrale verwarmingsketel heeft bij veel mensen toch nog steeds de voorkeur. Het voordeel hiervan is dat u heel gemakkelijk per ruimte de temperatuur kunt bepalen, door simpelweg de thermostaat van de radiatoren hoger of lager te draaien. Zo kan iedereen in uw gezin zelf bepalen hoe warm of koud zijn of haar eigen kamer moet zijn en dat is natuurlijk wel zo prettig. Het stelt u bovendien ook in staat om bepaalde ruimtes waar u weinig komt ook slechts weinig te verwarmen. Een aangename basistemperatuur is dan voldoende. Met radiatoren hebt u dus heel vrijheid wat betreft de verwarming van de verschillende ruimtes van uw huis en dat is natuurlijk altijd heel erg prettig. Wat ook prettig is, is dat u slechts één knop om hoeft te draaien om het hele systeem in werking te stellen. Er zijn tegenwoordig zelfs systemen waarbij bediening vanaf uw smartphone mogelijk is, waardoor u de ketel al in kunt schakelen nog voordat u thuis bent. Zo komt u dus nooit meer thuis in een koud huis. Hebt u bijvoorbeeld een open haard, wat veel meer sfeer geeft, dat moet worden gezegd, dan bent u veel meer tijd kwijt met het aanmaken van de kachel. Voordat het vuur goed brandt en flink warmte verspreidt, bent u bovendien ook al weer een mooi poosje verder. En dan wordt er nog maar slechts één kamer verwarmd. Dan zijn een centraal verwarmingssysteem en radiatoren echt een stuk gemakkelijker. Natuurlijk hebben radiatoren ook nadelen, zo nemen ze ruimte in aan muren waardoor u er bijvoorbeeld geen kast meer kunt plaatsen. Dit is lastig, maar als u goed nadenkt over de plaatsing, dan hoeven ze u niet echt in de weg te zitten.

De juiste radiatoren

De grote vraag bij het aanleggen van een centraal verwarmingssysteem, is natuurlijk altijd hoeveel radiatoren u nodig hebt en hoe groot deze moeten zijn. Vakmensen hebben hier zelf vaak een handige berekeningsmethode voor en zij weten uit ervaring vaak wat goed werkt en wat niet. Maar stel dat u nu zelf aan de slag wilt gaan en het hele systeem zelf aan wilt gaan leggen. Hoe komt u er dan achter welke radiatoren voor u de juiste keus zijn? Bij budgetradiatoren.com hebben ze hiervoor een handige berekeningsmodule in het leven geroepen. U vult hierin in:

  • de lengte, breedte en hoogte van de kamer waarin de radiator geplaatst moet worden, waarop de site de inhoud van de ruimte berekent
  • wat de gewenste temperatuur in de betreffende kamer is, om het u gemakkelijker te maken hebben ze al aanbevolen temperaturen weergegeven, waardoor u gemakkelijker kunt kiezen
  • of de muren geïsoleerd zijn
  • of uw woning oud en slecht geïsoleerd is
  • of u in een vrijstaande woning woont of in een hoekwoning

Aan de hand van deze gegevens berekent de module eenvoudig wat de capaciteit van de radiatoren moet zijn voor de betreffende ruimtes. U krijgt de capaciteit van de radiatoren te zien in Watts en in K.Cal. Doordat zij bij hun gehele aanbod aan radiatoren altijd vermelden hoeveel capaciteit deze hebben, kunt u dus eenvoudig zien of ze geschikt zijn voor uw woning. Door gebruik te maken van deze handige rekenmodule, verkleint u de kans dus zeer dat u een foute aanschaf doet en uiteindelijk te weinig verwarmingscapaciteit hebt. Dat zou natuurlijk erg vervelend zijn, want dan wordt het nooit echt prettig warm bij u in huis. Overcapaciteit is wat dat betreft natuurlijk minder erg, maar betekent wel dat de radiatoren groter zijn dan nodig en dus meer ruimte innemen dan nodig was geweest. Een goede berekening en zorgvuldige selectie zijn dus erg belangrijk voor een goede verwarming.

Budgetradiatoren.com

Het mag dus duidelijk zijn dat u bij dit bedrijf aan het juiste adres bent als u op zoek bent naar radiatoren die de juiste capaciteit hebben. Maar er zijn nog meer redenen om juist voor hen te kiezen. Zij hebben namelijk ook een zeer ruim aanbod, tegen altijd gunstige prijzen. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt en dat uw verwarmingssysteem niet duurder wordt dan nodig is. Het ruime aanbod betekent dat u bij hen altijd radiatoren kunt vinden in modellen die goed passen bij uw woning en bij uw eigen smaak. Er is tegenwoordig immers echt wel iets te kiezen op dit gebied. Het meest bekend zijn natuurlijk de standaard horizontale radiatoren. Het voordeel van deze modellen is dat ze vaak niet zo in het oog springen, maar het nadeel is dat ze vrij veel ruimte innemen in de breedte van uw muur, waardoor u deze wand niet kunt gebruiken voor het plaatsen van kasten. Vindt u dat laatste belangrijk, dan is het goed om te kiezen voor verticale modellen. Op die manier wordt er slechts een smalle strook van de muur gebruikt en houdt u veel ruimte over. Voor in de badkamer is het natuurlijk heel erg prettig om te kiezen voor handdoekradiatoren. Dan hebt u altijd de beschikking over een lekkere warme handdoek als u onder de douche wegkomt en bovendien zijn deze door de warmte ook nog eens altijd droog. Voor een ruime keus aan radiatoren, zit u bij hen dus zeker goed.