Rijden in een speelgoed auto

Kinderen mogen hun ouders graag in alles nadoen, zij willen dezelfde dingen doen als hun vader en moeder. Voor hen is het een goede manier om dingen te leren. Zij kunnen de kunst bij hun ouders afkijken en door het na te doen, leren zij hoe ze iets moeten doen. Nu zijn er natuurlijk dingen waarbij zij gewoon kunnen helpen, zoals stofzuigen of schoonmaken. Maar autorijden is natuurlijk wel even een ander verhaal, zij kunnen immers niet zelf achter het stuur gaan zitten. Met een speelgoed auto kan dit wel en zo kunnen zij ook zelf achter het stuur zitten. Hieruit wordt al duidelijk dat we met een speelgoed auto niet een klein autootje bedoelen dat in de hand gehouden kan worden, maar een exemplaar waar een kind zelf in kan zitten. In sommige modellen kunnen zelfs twee kinderen zitten, wat hen in staat stelt om in hun speelgoed auto ook passagiers te hebben, wat het natuurlijk allemaal nog een stuk echter en realistischer maakt. Het leuke van een dergelijke speelgoed auto is bovendien dat deze echt zelf kunnen rijden, zonder dat er bijvoorbeeld getrapt moet worden. doordat ze over een accu beschikken, kunnen ze echt zelf vaart maken en is het net alsof zij echt zelf in een auto rijden. Dit maakt het allemaal natuurlijk heel erg realistisch en het stelt hen in staat om te oefenen voor later. Zij kunnen op deze manier alvast leren hoe het is om bochtjes te rijden, om af te remmen of juist gas bij te geven en om rekening te houden met ander ‘verkeer’ om hen heen, in de vorm van bijvoorbeeld voetgangers of fietsers. Zo leren zij door het gebruik van een speelgoed auto alvast hoe het is om deel te nemen aan het verkeer en dit zal hen later zeker goed van pas komen.

Speelgoed auto kopen? Er is een ruime keuze!

Wilt u voor uw kindje een speelgoed auto gaan kopen, dan is er tegenwoordig echt wel wat te kiezen. Waar moet u nu op letten bij aanschaf van een dergelijk product, wat moet u er van weten? U moet weten dat:

  • ze geschikt zijn voor kinderen in de leeftijd van anderhalf tot zes jaar
  • er veel keus is wat betreft het uiterlijk van het product, zowel wat betreft kleur als wat betreft model
  • er verschillen zijn wat betreft de maximum snelheid die gehaald kan worden
  • sommige modellen alleen maar geschikt zijn voor het rijden op harde ondergronden, terwijl andere ook op zachter terrein, zoals gras, kunnen rijden
  • sommige de mogelijkheid hebben tot besturing met een afstandsbediening, terwijl bij andere deze mogelijkheid ontbreekt

Het mag duidelijk zijn dat er dus genoeg te kiezen valt en als u een speelgoed auto wilt gaan kopen voor uw zoontje of dochtertje, is het dus verstandig om goed na te denken wat voor soort exemplaar het best bij uw wensen aansluit. In de eerste plaats is het daarbij natuurlijk belangrijk om na te denken over het soort ondergrond waarop gereden gaat worden. Is het grootste gedeelte rondom uw huis verhard en verwacht u dat de speelgoed auto eigenlijk alleen op bestrating gebruikt wordt, dan kiest u voor een exemplaar met een accu van zes volt. Hebt u veel gras rondom uw huis of wilt u de speelgoed auto ook gaan meenemen naar bijvoorbeeld het park, dan is het verstandig om te kiezen voor een model met een accu van twaalf volt. Deze zijn namelijk sterker en kunnen daardoor ook op zachtere ondergronden goed uit de voeten. Een ander belangrijk punt om op te letten is de maximumsnelheid. Hierbij geldt natuurlijk vooral wat u zelf prettig vindt, er kan gekozen worden voor maximumsnelheden tussen de 2,5 en 6 kilometer per uur. Tot slot is het ook de moeite waard om te overwegen of u een speelgoed auto met afstandsbediening wilt. Hiermee hebt u de mogelijkheid om uw kind te sturen als hij of zij in de speelgoed auto aan het rijden is. Doordat u dan zelf de snelheid in de gaten kunt houden, hebt u de mogelijkheid om in te grijpen als u denkt dat het fout gaat.

Kleuren en modellen

Zoals gezegd hebt u bij de aanschaf van een speelgoed auto ook de keus uit verschillende kleuren en modellen. Er zijn exemplaren verkrijgbaar die exact lijken op echte auto’s, ze zijn er als het ware een miniatuurversie van. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een Mini, een Volkswagen of een BMW. Dit is natuurlijk extra leuk als u zelf ook in een dergelijke auto rijdt, dan is het echt immers papa of mama nadoen. Maar naast deze miniatuurversies kunt u natuurlijk ook kiezen voor een speelgoed auto met een meer fantasie ontwerp, sommige kinderen zal dat veel meer aanspreken. Ook kan er uiteraard uit veel verschillende kleuren gekozen worden, zodat er altijd wel een exemplaar te krijgen is dat wat betreft technische eisen bij uw wensen past en dat wat betreft kleur de goedkeuring van uw kindje kan wegdragen. Een ander punt om op te letten is hoeveel ruimte er in de speelgoed auto is. De meeste modellen bieden slechts plaats aan één kindje, maar er zijn ook exemplaren verkrijgbaar waar twee kindjes in kunnen zitten. Op die manier kunnen zij dus een passagier vervoeren en dat zal door sommigen heel erg leuk gevonden worden. Voor veel kinderen is een speelgoed auto dus een zeer leuk cadeau.