Slaapzakken voor iedereen

Een aantal slaapzakken thuis hebben is altijd handig. Hier staat niet iedereen bij stil, maar belangrijk is het wel. Voor als je een keer onverwacht op vakantie gaat of ineens bij iemand gaat logeren. Of wat dacht je van de koudere winternachten en je hebt geen extra dekens meer? Dan kun je slaapzakken openritsen en als extra deken gebruiken. Zo kunnen we nog wel even doorgaan over situaties waarin het handig is om een slaapzak achter de hand te hebben. Slaapzakken heb je in verschillende vormen en maten:

  • mummymodel
  • dekenmodel
  • kinderslaapzakken

Je denkt misschien dat er weinig verschil tussen zit, maar er zijn niet voor niets verschillende soorten op de markt gebracht. Het kan dus wel degelijk een verschillende ervaring opleveren en iedere slaapzak heeft weer zijn eigen voordelen. De mummymodel slaapzakken zien er uit als, de naam zegt het al, een mummy. Aan de bovenkant is de slaapzak dus iets breder en aan de onder loopt deze spits toe. Het volgt dus precies de vorm van je lichaam. De bovenkant kun je als een soort capuchon over je hoofd heen doen. Je bent dus helemaal ingepakt wanneer je in dit soort slaapzakken ligt. Het houdt je dus goed warm en is dus uitermate geschikt voor bestemmingen met koudere nachten en waar je niet zoveel bagage mee naar toe wilt nemen. Deze slaapzakken zijn namelijk ook nog eens veel makkelijker op te rollen en worden veel kleiner dan de dekenmodellen. Uiteraard zijn daar uitzonderingen in, maar over het algemeen is het mummymodel een stuk kleiner, en dus ook lichter, dan het dekenmodel. Wanneer je een slaapzak aan het uitzoeken bent is het dus handig om hier rekening mee te houden. Ben je iemand die niet vaak te weinig ruimte in de kofferbak heeft en die graag wil kunnen bewegen en draaien in de slaapzak? Dan is het verstandiger om voor het dekenmodel te gaan. Het is dus maar net waar je voorkeuren liggen en waar je de slaapzak voornamelijk voor zult gaan gebruiken.

Kies het perfecte model slaapzakken

Vind jij het moeilijk om te bepalen welke model slaapzakken nu het beste bij jou past? Probeer ze dan eens uit. Je hebt vast genoeg vrienden en/of kennissen die slaapzakken hebben en wij kunnen het ons bijna niet voorstellen dat je daar niet verschillende soorten tussen gaat vinden. Probeer dus eens een mummymodel uit en een dekenmodel. Houd er ook rekening mee dat slaapzakken vaak in verschillende soorten diktes komen. Speel hier ook een beetje mee. Wanneer je de slaapzak met name zult gebruiken tijdens koudere nachten, dan is het verstandig om voor een soort slaapzak te gaan die wat dikker is en dus meer warmte geeft. Slaapzakken zijn er in allerlei soorten vormen en maten en je moet er dus even in zoeken wat er voor jou nu het prettigst is. Het lijkt misschien niet zo belangrijk, maar zeker wanneer je gaat kamperen is het hebben van een goede slaapzak erg van belang. Langere tijd slapen in een slechte kwaliteit slaapzakken zal je zeker geen goed doen. Je wilt bijvoorbeeld dat de slaapzak goed ventileert. ’s Ochtends drijfnat wakker worden omdat het zweet dat je tijdens de nacht verloren bent niet goed wordt afgevoerd is bijvoorbeeld erg vervelend. Zorg er dan ook voor dat er genoeg ventilatie in de slaapzak zit en dat je je hier dus geen zorgen over hoeft te maken. Ook voor je kinderen is dit erg belangrijk. Veel mensen leggen hun kinderen in slaapzakken die eigenlijk voor volwassenen bedoeld zijn, omdat ze denken dat dit geen kwaad kan. Dit kan ook niet heel veel kwaad, maar het is voor een kind veel prettiger om in een kinderslaapzak te liggen. Het formaat van de slaapzak is veel beter waardoor ze er beter mee om kunnen gaan. Wanneer je bijvoorbeeld rechtop gaat zitten in een slaapzak dan is het erg moeilijk om je benen te verleggen, omdat er een groot stuk stof uitsteekt. Een kind kan zich dus minder makkelijk bewegen en dat kan de nachtrust verstoren. Koop dus ook voor je kinderen goede slaapzakken waarin ze een uitstekende nachtrust tegemoet kunnen gaan.

Koop online je slaapzakken

Ga jij binnenkort op vakantie en ben je eigenlijk toe aan nieuwe slaapzakken, maar heb je geen tijd om naar de winkel te gaan om daar langs allerlei slaapzakken te gaan om te kijken waar je naar op zoek bent? Maak het jezelf dan makkelijk en ga naar de webshop van Kifra. Online kun je gemakkelijk vanuit je luie stoel de slaapzakken van je keuze bestellen. Je hebt vaak veel meer informatie bij de hand dan wanneer je de bestelling in de winkel zou plaatsen. Zeker wanneer je niet naar een speciaalzaak gaat. Bij Kifra vind je direct de informatie die je nodig hebt en aan de hand daarvan kun je een goede bestelling plaatsen. De service is snel en goed. Je hebt voor je het weet de bestelde slaapzakken al in huis. Een ander heel fijn bijkomend voordeel is dat je er ook terecht kunt voor veel andere kampeerartikelen en ook dingen voor vrijetijdsbesteding, denk bijvoorbeeld aan spellen. Je kunt dus niet alleen goede kwaliteit slaapzakken bestellen, maar ook andere dingen die je nodig hebt tijdens je vakantie. Allemaal van een goede kwaliteit en met een goede service. Heb je vragen? Dan kun je deze eenvoudig stellen via de website en je krijgt er snel antwoord op.