Spreker

Moet u een evenement organiseren voor bijvoorbeeld uw bedrijf of vereniging? Dan is het natuurlijk altijd leuk om dit wat op te leuken met het bezoek van interessante gasten. Zo kunt u bijvoorbeeld een dagvoorzitter inhuren om een discussie te leiden of u kunt een presentator inhuren om de verschillende onderdelen van de dag aan elkaar te praten en de verschillende gasten te introduceren. Maar ook het inschakelen van een spreker is een interessante optie voor uw evenement. Een goede spreker kan u veel kennis van zaken verschaffen over een bepaald onderwerp. Zo kan het bijvoorbeeld voor een voetbalvereniging heel interessant zijn om een spreker met kennis over het voetbal in te schakelen. U kunt dan denken aan een professionele scheidsrechter of een voormalig profvoetballer. Deze kunnen u heel boeiende verhalen vertellen over hun ervaring in het profvoetbal, zaken waar u ook als amateurvereniging zeker een hoop van kunt leren. Een scheidsrechter kan bijvoorbeeld heel veel voorbeelden geven over hoe het is om als scheidsrechter zaken te moeten beslissen tijdens een wedstrijd. Hij kan u vertellen hoe hij tot een beslissing komt, hoe moeilijk het soms is om in het vuur van het spel een beslissing te nemen en hoe het soms helaas fout gaat, ook al doen zij nog zo hun best. Een dergelijke spreker kan dus niet alleen uw evenement interessanter maken, u kunt er zelf als toeschouwer heel veel van leren. Door de inzichten die u door een spreker over voetbal krijgt, kunt u meer begrip opbrengen als er de volgende keer een fout gemaakt wordt door de scheids tijdens een van uw eigen wedstrijden. Het kan dus tot meer wederzijds begrip leiden en dat komt zeker de sfeer op het veld ten goede.

Spreker voor ieder onderwerp

Hierboven beschreven we als voorbeeld hoe een spreker over voetbal bij kan dragen tot meer begrip op voetbalvelden en tot meer inzicht in hoe beslissingen in het veld genomen worden. Maar u kunt natuurlijk over nog veel meer onderwerpen een spreker inhuren dan alleen over voetbal. Voorbeelden van andere aandachtsgebieden zijn:

 • duurzaamheid
 • milieu vraagstukken
 • politiek
 • communicatie
 • financiĆ«n
 • filosofie
 • religie en spiritualiteit
 • kunst en cultuur
 • leiderschap
 • gezondheidszorg
 • wetenschap

Natuurlijk zijn dit nog steeds maar een paar voorbeelden van de vele onderwerpen die er mogelijk zijn, er zijn immers zoveel zaken interessant genoeg om een lezing over te horen of om zelfs een hele dag omheen te organiseren. Iedere spreker heeft natuurlijk zo zijn of haar eigen vakgebied en kan u alles over een specifiek vakgebied vertellen. Sommigen zijn zelfs thuis op meerdere terreinen en kunnen dan ook interessante lezingen geven die bepaalde onderwerpen met elkaar combineren. Dit kan zorgen voor een heel andere visie op een bepaald subject. Wat voor u een interessant thema is, hangt natuurlijk helemaal af van het soort bedrijf dat u hebt of de soort vereniging waarvoor u een evenement wilt organiseren. Niet iedere spreker zal even geschikt zijn, dit is echt afhankelijk van hetgeen u organiseert. Het is daarom ook altijd belangrijk om eerst te bedenken wat het thema van uw evenement of lezing moet worden en daar vervolgens een geschikte spreker bij te zoeken. Immers, het gaat niet om de persoon die komt spreken, maar het gaat om wat u van het evenement wilt leren, het gaat erom waarom u die dag organiseert, hoe het van toegevoegde waarde kan zijn voor uw vereniging of uw bedrijf. Dat moet altijd voorop staan, daarna komt pas het vinden van de juiste invulling van de dag en dus ook van de personen die het meest geschikt zijn om in te huren voor deze gelegenheid.

Persona Grata

Stel, u wilt een evenement organiseren en u wilt hiervoor een spreker inhuren, hoe pakt u dit dan aan? Hoe komt u erachter welke personen u in kunt huren voor een lezing en hoe weet u wie over de juiste kennis beschikt? En als u hier allemaal achter bent gekomen, hoe neemt u dan contact op met de persoon in kwestie? Veel mensen hebben geen idee hoe zij dit aan moeten pakken en daarom laten zij het inschakelen van een spreker dan ook maar vaak zitten. Dit is jammer, het hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn. U kunt namelijk gewoon het bureau Persona Grata inschakelen en zij kunnen u vervolgens helpen met alle vragen die hiervoor aan bod kwamen. Zij hebben een zeer groot netwerk en de kans is dan ook zeer klein dat u bij hen niet een goede spreker voor uw evenement vindt. Bij hen vindt u bovendien heel gemakkelijk de juiste persoon. Dit kunt u zelf doen via hun website, aan de hand van de beschrijvingen die van iedere persoon gegeven worden. Maar u kunt natuurlijk ook altijd advies vragen aan Persona Grata, zij kunnen u altijd zeer goed vertellen welke spreker voor uw evenement het meest geschikt is. Hebt u eenmaal iemand uitgekozen, dan wordt de rest allemaal via dit bureau geregeld. Zij nemen contact op met degene die de lezing moet geven. U hoort snel of degene ook daadwerkelijk tijd heeft op de door u gewenste datum en u bent bij hen altijd verzekerd van duidelijkheid over de prijs. Bent u benieuwd naar de personen die via hen werken? Neem dan eens een kijkje op hun website. U vindt bij hen bovendien niet alleen maar een goede spreker, ook voor dagvoorzitters en presentatoren kunt u bij hen terecht.